Valoa pimeyteen

keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Viime vuosina olen suosinut yhä enemmän tavallisten kynttilöiden sijasta LED-kynttilöitä ja -valoja. Varsinkin muuttaessani nykyiseen talooni, talven pimeys oli jotain käsittämätöntä. Ensimmäinen vuosi meni totutellessa, että ensimmäiset katuvalot olivat vasta muutaman kilometrin päässä, eli täällä oli todella pimeää. Kuitenkaan ajatus siitä, että ripottelisin kynttilöitä pitkin taloa ei houkutellut. Mielessä kävi jo kissan kaatavan kynttilän, ja purutaloni palavan ilmaan kuin soihtu. Toki kynttilöitäkin on, mutta vain muutama. Enimmäkseen käytän erilaisia LED valoja/valosarjoja.
Kuistilla odottaa työpäivän jälkeen iso valkoinen lyhyt, jossa on kolme LED-kynttilää ajastettuna syttymään juuri siihen aikaan kun pimeys laskeutuu. Kiva tulla kotiin kun vastassa on valoa. 

Olohuoneesta löytyy puolestaan sisustuspallot, ja joulun alla pöydälle tuli kupolin mallinen valosarja. Pidän näiden valojen huolettomuudesta ja helppoudesta. Varsinkin pimeänä vuoden aikana nämä ovat kovassa kulutuksessa. Kattovaloja käytän erittäin harvoin, nämä pienet valot riittävät hyvin kun istahtaa television ääreen pitkän työpäivän jälkeen.
Kesällä puolestaan pihalta löytyy aurinkokennovaloja. Omenapuut saivat hehkulampun malliset valot roikkumaan, ja kukkapenkistä löytyy perinteisiä aurinkokennovaloja tikun päässä. Talvella pihaa koristaa monet kausivalot. Näillä valopilkuilla talven pimeys ei tunnu ylivoimaiselta. 
Nyt kuitenkin innolla odotan kevään tuomaa valoisuutta!


Minkälaisia kynttilä ja valo ratkaisuja teiltä löytyy?





































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti