Sohvien tuho

maanantai 19. maaliskuuta 2018

Eniten tässä talossa vaihtuvat ehdottomasti sohvat. En edes muista monetko sohvat minulla on koko elämäni aikana ollut, mutta tässä talossa nämä ovat numero kolmoset. Ottaen huomioon, että olen asunut tässä talossa alle kaksi vuotta, niin vaihtuvuus on suht iso. 
Ensimmäisistä sohvista jouduin luopumaan sillä kangassohvat eivät soveltuneet neljän nelijalkaisen kanssa asumiseen. Ketään ei kehdannut pyytää kyläil kun jouduin puhdistamaan sohvia karvoista monta tuntia. Onneksi Tori.fi löytyi edulliset nahkasohvat. En uskaltanut ostaa uusia, koska jos kissa olisi kynsinyt ne pilalle, olisin itkenyt verta. Tämä pelko kävi toteen heti samalla viikolla kun sohvat saapuivat. Kissa teroitti kyntensa jatkuvasti toiseen sohvaan. 
 Yritin aluksi suojata sohvia vilteillä, mutta kun jo toinenkin sohva koki saman kohtalon päätin luovuttaa ja todeta, että ostan toiset heti kun sellaiset löytyvät. Kissa siis ei ollut koskaan aikasemmin mitään kynsinyt pilalle, joten tämä tuli täytenä yllätyksenä vaikka siihen osittain varauduinkin. Kissa kuitenkin on jo 8v, ja meillä on ollut useammat nahkasohvat. Kiire sohvien uusimiselle kuitenkin tuli, kun yksi koiristani löysi kivan pienen nahka "lärpäkkeen" jonka kissa oli tehnyt. Siitä kun vetäisi niin sohvaan tuli iso viilto, joka paljasti sohvan täytteet. Oli pakko peittää tämä viilto, jottei koirat sitä revi lisää työpäiväni aikana. Muutaman päivän se onnistui, mutta yhtenä päivänä kotona odotti vaahtomuovi meri. 


Onneksi olin löytänyt taas tori.fi vähän käytetyt sohvat, ja ne vielä olivat juuri oikean väriset, harmaat. Alunperin en halunnut nahkasohvia sen takia, että musta ja ruskea ei tänne sovi, ja valkoinen on liian arka väri. Oli pakko kuitenkin tyytyä mustaan, mutta nyt kun harmaat löytyivät tilalle, niin enää ei nämä sohvat yhtään häiritse. Sohvissa on myös mukava istua, ja ne ovat kivan sirot. Jokin niissä edellisissä sohvissa oli vikana, ehkä jokin haju(?), sillä nämä uudet sohvat kissa on jättänyt rauhaan *koputtaa puuta*. 

 
Sohvat ovat ollut minulla nyt reilun kuukauden, ja vielä ovat kuin uudet. Toivottavasti näin on myös jatkossa. Olohuone tuntuu niin valoisalta ja raikkalta. Vaaleisiin väreihin on myös helppo yhdistellä erilaisilla tekstiileillä lisää väriä. Nyt keväällä se on hempeä roosa.


Onko teillä lemmikit innostuneet tuunailemaan huonekaluja tai muuten sisustamaan kodin uudelleen?



                                                            Mukavaa kevättä kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti