Vitriinin uusi elämä

maanantai 5. joulukuuta 2016

Vintage Paint maali ja vaha
Löysin monta vuotta sitten ihanan vitriinin! Se oli samanlainen jota lapsena jo ihailin. Alusta asti oli selvää, että vitriinin väri oli aivan väärä. Mäntynen vitriini ei sopinut muuhun sisustukseen ollenkaan. Aikaa meni, ja maalaus into lopahti. Vuodet kuluivat, ja vaikka väri häiritsi, en saanut aikaseksi aloittaa maalausta, jota ajattelin ylivoimaiseksi. Tuli muutto, ja remontti ja vitriinille ei löytynyt omaa paikkaa. Se seisoi tallissa pari kuukautta, kunnes olohuoneeseen sille ilmestyikin täydellinen paikka. Nyt oli pakko ryhtyä maalaus hommiin!
Valitsin maaliksi Vintage paintin valkoisen kalkkimaalin, ja siihen sopivan valkoisen vahan. Päädyin kalkkimaaliin sen helppouden vuoksi. Tilasin maalin ja vahan nettikaupasta nimeltä Putiikki Vanha-Vanto. Tuotteet olivat parissa päivässä noudettavissa postista!
Pyyhin pölyt ja liat vitriinistä, ja alotin maalaamisen. Mitään pohjamaalia ei tarvittu. Maalia levitin kahdesti, onneksi maali kuivui erittäin nopeasti. En teipannut ruutuja, vaan levitin maalia niin, että sitä myös meni ikkunaruutuihín. Kun maali oli kuivunut, raaputin lastalla ikkunoissa olevan maalin pois. Näin säästyi paljon aikaa, sekä hermoja! Lopuksi levitin vahan sukalla vitriinin pintaan. Tämä helpottaa puhtaanapitoa. Viimeisenä silauksena maalasin saranat ja vetimet hopean väriseksi.
Olen erittäin tyytyväinen vitriinin nykyiseen väriin, ja näin se sai aivan uuden elämän olohuoneessani. Pienellä vaivalla sain upean vitriinin!
Mitä mieltä olette muodomuutoksesta?
Alkuperäinen väriValmis!


2 kommenttia:

  1. Tulipas hieno, nuo on hyviä maaleja. Terveisin rosalitasvintagehome.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ensimmäistä kertaa oli kokeilussa tämä maali, ja yllätyin sen helppoudesta :) Taitaa vanha lipastokin saada uuden maalipinnan.

      Poista