Keittiö-Kodin sydän

torstai 29. syyskuuta 2016

Yksi keskeisimmistä huoneista talossani on suuri keittiö. Sen läpi kuljetaan muihin huoneisiin, ja on näin ollen hyvin kaikkien näkösällä. Vanha keittiö oli hyvin epäkäytännöllinen, ja suorastaan huusi apua. Alusta lähtien minulla on selvä visio millaisen keittiön haluan. Suuntasin Ikeaan, ja siellä yhdessä keittiösuunnittelijan kanssa loimme pohjapiirrustuksen keittiöstä, ja sen avulla suunnittelimme koko keittiön. Aikaa tuhrautui yli 2h, mutta lopputulos oli juuri se mitä hain. Kaappien mallin valitsin sen mukaan, joka sopisi parhaiten vanhaan taloon. Korkeakiiltoiset ovet olivat siis ehdoton ei. Kaapistojen väri on perinteisen valkoisen tilalta harmaa. Minusta oli hauska kokeilla vähän jotain uutta ja erilaista.
Pöytien taso on musta "marmori" pintainen mittatilaustyönä tilattu taso. Turkoosin jääkaappi/pakastimen tilasin Virosta, ja se tulikin muutamassa päivässä, kotiovelle asti. Minusta se on aivan ihana! Välitilassa on valkoinen tiilikuviota jäljittelevä laatta, tuomassa vaaleutta muuten aika tummaan keittiöön. Vanhojen kattolevyjen alta paljastui ihana alkuperäinen paneelikatto. Katto maalattiin valkoiseksi, ja lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Lattiaksi valitsin koko alakertaan vaalean vinyyli lattian. Vinyyli on pehmeä ja helppo hoitoinen materiaali, ja kun taloudessa on kotieläimiä, tämä oli nappi valinta. Koirien kynnetkään eivät rapise ikävästi, kun pinta on sen verran pehmeä. Tapetiksi valikoitui RTV:n harmaan sävyinen paperitapetti. Halusin kunnioittaa talon vanhaa henkeä, niin tapetin materiaaleissa kuin niiden kuvioinneissakin.
Koko keittiön sähköt ja putket uusittiin remontin yhteydessä myös, ja näin ei tarvitse pelätä vanhojen putkien tuomia mahdollisia ongelmia.
Uuteen kotiin pääsi myös veljeni tekemä ihana ruokapöytä, sekä isäni puolelta peritty vanha öljylamppu. Tilasin Jotexilta valkoiset verhot, jotta keittiön ilme pysyisi mahdollisimman raikkaana, tummista väreistä huolimatta.
Syksyn harmaina iltoina ei valitettavasti keittiö pääse kuvissa aivan oikeuksiinsa, mutta ehkä saatte kuitenkin käsityksen, miten paljon keittiö on parissa kuukaudessa muuttunut!
Mitä mieltä olette, onnistuiko keittiöremontti? :)

Keittiö ennen

ennen

Keittiö  muodonmuutoksen jälkeen



1 kommentti: