Sokkelin maalaus sekä mietteitä talon ulkovuorauksesta

tiistai 30. elokuuta 2016

Päätin aloittaa talon ulkopintojen käsittelyn sokkelin maalaamisella. Ei ehkä tule ajatelleeksi, kuinka paljon se antaa uutta ilmettä ja ryhtiä vanhalle talolle. Käytin maalaamisessa Tikkurilan Yki sokkelimaalia ja sävyksi tuli kaunis harmaan sävy.

9L maalipurkki riitti pienen omakotitalon sokkelin maalaukseen hyvin. Maalin vedin vain kertaalleen, ja tulos oli siisti ja tasainen. Kannattaa valita mahdollisimman iso pensseli, riippuen tietenkin sokkelin koosta. Omassa talossani sokkeli oli paikoitellen yli metrin korkea. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen.Talon ulkovuoraus on mineriitti levyä. Ei ehkä se kaikista kaunein vaihtoehto, mutta erittäin käytännöllinen ja huolto vapaa. Levyt sisältävät asbestia, ja vuodenvaihteessa tulleen lakimuutoksen myötä, näitä levyjä ei saa itse purkaa, mikäli vuorauksen haluaisi vaihtaa esimerkiksi puuhun.  Mietinnässä onkin maalata nämä levyt muutaman vuoden sisällä. Maalauksessa pitää ottaa huomiota, että vuorauksen alla on tuuletus kunnossa, muuten maalaamisesta on vain haittaa kun ilma ei pääse kiertämään. Tilalla on vielä paljon tekemistä, jotka ovat tätä maalausta tärkeämpiä, joten se saa nyt odottaa muutaman vuoden.1 kommentti:

  1. Tuohan on todella kiva tuo uusi väri sokkeleissa ja yllättävänä vähällä maalilla selvisitte. Meillä on samanlainen mineriittilevy vuoraus meidän talossa ja hyvä tietää, että ne voivat sisältää asbestia ja pitää tehdä asbestikartoitus, jos haluaa tehdä niille jotain. Olemmekin juuri miettineet ainakin osan levyistä vaihtamista puupintaan.

    VastaaPoista