Vierashuone

keskiviikko 3. tammikuuta 2018


Viime kerrasta on vierähtänyt tovi. Mietin jo blogin postamista, kun tuntu että tämä vuosi meni jotenki sumussa. Josko nyt saisi taas tämän uudelleen käynttiin uuden vuoden kunniaksi. 

Eli tämän kerran kohteena oli vierashuone. En edes tiedä mikä tämän huoneen alkuperäinen tarkoitus on ollut, ainakin joskus ollut makuuhuoneena ja sellaiseksi se myös nyt päätyi. 

Seinillä oli paksut valkoiset vanerit, ja katto päällystetty vanerilla ja styroksilla. Lattialta löytyi kulahtanut muovimatto. Alkuperäinen visioni oli tapetoida seinät, vaihtaa lattialle laminaatti ja kattoon uusi kattopaneeli. Mielenkiintoni kuitenkin heräsi, kun huomasin muovimaton alla olevan aivan ihanan puulattian! Päätin siis kurkistaa mitä seinät ja katto on "syönyt". Katosta paljastui myös puupaneeli ja seinistä pinkopahvit! Minulla meni siis kaikki ideat uusiksi.

Tästä lähdettiin





Hieman tärähtänyt puhelinkuva, mutta tässä on revitty seinä- ja kattolevyt pois.










 Lattia oli tummanruskeaksi maalattu, ja katto oli hailakan valkoinen. Yleensä käytän hillittyjä värejä, mutta lattian kanssa tein poikkeuksen ja siitä tuli vaalenapunainen. Minusta se antaa hauskan väripilkun muuten aika maanläheiseen huoneeseen. Maaliksi valikoituis Betolux Akva ja sitä sai laittaa kolme kerrosta, jotta tummanruskea saatiin piiloon. Seinille tuli alelaarista löytämäni paperitapetit, ja katto maalattiin valkoisella. Ihana sänky löytyi myös kirpputorilta, joten koko huoneen stailaus hoitui todella pienellä budjetilla. 

                                              Miltä muutos vaikuttaa?




Listat vielä tuossa vaiheessa haki paikkojaan, mutta muuten on valmista!




2 kommenttia:

  1. Tosi hyvä :) Vaaleanpunainen lattia on tosi kiva idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tämä huone kun ei ole jokapäiväisessä käytössä, niin uskalsin kokeilla jotain uutta.

      Poista