Olohuoneen uusi ilme

maanantai 6. helmikuuta 2017

Taas on yksi huone saatu valmiiksi. Tai no onko mikään huone, tai talo koskaan täysin valmis..? Olohuoneessa jatkuu sama linja lattiamateriaalin kanssa, kuin muissakin huoneessa. Eli valitsin vaalean vinyyli lattian. Vanha kulahtanut muuri, sai uuden maalipinnan valkoisesta muurimaalista. Seinille uskollisesti tuli vaalea raita paperitapetti. Takka sai pysyä, se sai vain kunnon putsauksen. Nuohooja kävi, ja hän sanoi, että takka on todella vähän käytetty, ja näin ollen hyvässä kunnossa. Patterit vaihdoin uusii samalla kun talon muut sähköt päivitettiin. Olohuone on hankalan mallinen, lisäksi ikkunat ja oviaukot tuovat lisähaastetta. Myös takan viereen ei voinut sijoittaa kovin lähelle mitään paloturvallisuuden takia. Pyörittelin monta kuukautta sohvia ja mikään ei tuntunut olevan hyvä. Harkitsin jo uusien sohvien hankkimista, mutta lopulta löytyi omaan silmään hyvä järjestys.
Sohvat olivat vanhaa perua toisesta asunnostani. Pöytä on kirppari löytö, ja vanha kello seinällä on isäni puolelta perintö. K-Raudasta löytyi ihana matto, johon olen todella tyytyväinen. Kissa sai nurkkaan uuden kiipeilypuun, ja alku järkytyksen jälkeen kissa hyväksyi uuden puunsa. Verhoiksi valitsin läpikuultavat harmaat verhot, jotka löytyi äitini verhovarastosta. Muutama kuukausi sitten tuli takan kaveriksi asennettua ilmalämpöpumppu, joka on ollut joka pennin arvoinen. Varsinkin viime kesänä talo lämpeni huomattavasti, joten toivottavasti pumpusta on apua ensi kesänä talon viilennyksessä.  Mielestäni olohuoneeni on raikas, mutta rauhallinen, ei liian levoton. Tämä on paikka jossa työpäivän jälkeen rentoudun ja katson televisiota. Vanha talo kun on kyseessä, en halua sisustuksesta liian modernia, mutta en kuitenkaan mummolaa. Vuosien varrella varmasti tulee persoonallisia yksityiskohtia lisää, mutta tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen kokonaisuuteen.
Mitä mieltä te olette?





2 kommenttia:

  1. Kaunista ja kodikkaan näköistä! Vaaleat seinät ja lattia olivat ehdottomasti hyvä valinta. Meilläkin oli vielä viime vuonna kellastunut vanha parketti, jonka hioimme ja valkokuultolakkasimme. Huoneiden ilme raikastui ja valaistui kertaheitolla. Tervetuloa kurkkimaan blogiini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tuo alkuperäinen lattia hirvitys oli muovimattoa, joka oli päässyt kauheaan kuntoon. Parketin tosiaan olisin varmasti itsekkin hieonnut ja lakannut :)
      Käyn kurkkimassa myös blogiasi!

      Poista